Gastronomie

Oost-Belgische savoir-vivre

Wie aan (Oost-)Belgen vraagt wat ze het allerliefst eten, krijgt waarschijnlijk als antwoord: "Frietjes!". Geen wonder, want frietjes zijn een essentieel deel van de Belgische cultuur. Ze worden beschouwd als een heus nationaal gerecht. Frietjes bakken is dan ook een kunst op zich: alles verloopt volgens strenge en strikte regels en twee keer frituren is absoluut verplicht.

Zelfs in termen van "haute cuisine" hoeft Ostbelgien niet onder te doen. Drie sterren in de Michelingids en verschillende koksmutsen in Gault & Millau bewijzen het: Oost-Belgen zijn echte fijnproevers en hechten veel belang aan goed eten – bij voorkeur in goed gezelschap.

Dit is onder andere te danken aan de kruisbestuiving tussen de Romaanse en Germaanse cultuur in Ostbelgien. De invloeden van de buurlanden zijn onmiskenbaar aanwezig in de gerechten: Oost-Belgen serveren recepten die zijn doordrenkt van de Frans-Belgische savoir-vivre, en zich kenmerken door een oerdegelijke Duitse basis.

In de bier-olympus

En wat zou (Oost-)België zijn zonder zijn wereldberoemde bieren?! Er worden ongeveer 1500 biersoorten gebrouwen in België. Geen wonder dus dat de talrijke Oost-Belgische cafés en eetgelegenheden streekbieren op hun kaart hebben staan. Prosit, cheers, santé en proost ... op uw gezondheid!

Made in Ostbelgien

In 2013 werd het merk Made in Ostbelgien gelanceerd en intussen is het uitgegroeid tot een keurmerk voor verse en hoogwaardige regionale producten die de consument via korte wegen bereiken. Made in Ostbelgien staat voor een authentieke, hoogwaardige eetcultuur.

Ontdekken, proeven, genieten - verheug u op een culinaire reis door Ostbelgien:

Tourismusagentur Ostbelgien

Made in Ostbelgien