Toerisme

Natuurpark Hoge Venen Eifel

Bijna geen enkele andere regio van België kent zoveel beschermde gebieden als Ostbelgien. Ze strekken zich uit over meer dan 4500 hectare. Grote delen van Ostbelgien liggen in het grensoverschrijdende natuurpark Hoge Venen Eifel. De Hoge Venen – met zijn unieke flora en fauna – is een van de laatste hoogveengebieden in Europa. Het is geen wonder dat Ostbelgien jaarlijks meer dan 650.000 overnachtingstoeristen aantrekt.

Een paradijs voor wandelaars

Wandelen in de natuur is een van de belangrijkste beweegredenen voor een reisje naar Ostbelgien: u vindt er maar liefst 1350 km aan volledig bewegwijzerde wandelpaden, vijf GR-langeafstandswandelpaden, de wandelpaden langs de Warche of de Via Gulia, verschillende culturele wandelpaden en talrijke natuurpaden. Dankzij de verschillende gezichten van de regio Eifel-Ardennen verveel je je hier nooit.

Fietsen zonder grenzen

Ook fietsers krijgen waar voor hun geld: Ostbelgien biedt meer dan 1300 km aan bewegwijzerde fiets- en mountainbikeroutes. De premiumroute Vennbahn is met zijn 125 kilometer een van de langste en meest populaire fietsroutes in Europa. De voormalige spoorlijn loopt zonder noemenswaardige hoogteverschillen doorheen België, Duitsland en Luxemburg. In 2015 genoten meer dan 345.500 fietstoeristen van het fascinerende grenskarakter van de Vennbahn.

Waterplezier in alle vormen

In de zomer trekken bezoekers naar de Oost-Belgische meren, bijvoorbeeld naar het Stuwmeer van Robertville, te midden van de idyllische natuur. Elektrische boten, zeilboten, waterfietsen en roeiboten kunnen worden gehuurd bij een plaatselijke bootverhuurder. Wat dacht u van een barbecue op het meer? Dat is mogelijk dankzij grillboten.

Het Meer van Bütgenbach biedt ook actieve water- en recreatiesporten. Zonnebaders vermaken zich uitstekend op VENNtastic Beach terwijl sportliefhebbers zich uitleven met activiteiten zoals klimmen, tennissen of zeilen.

De wereld voor de deur

Nog niet helemaal overtuigd? Dan bieden de omliggende grote steden veel afwisseling. Dankzij de ideale geografische ligging en de goede vervoersverbindingen kunt u Europa ontdekken vanuit Ostbelgien: Aken, Maastricht en Luik liggen op slechts een steenworp afstand. En ook Keulen, Brussel of Parijs liggen op slechts een boogscheut.

Meer informatie over uitstap-, recreatie- en vakantiemogelijkheden in Ostbelgien vindt u op de volgende website:

Tourismusagentur Ostbelgien