Ostbelgien is een regio waar altijd wel iets te beleven valt. Door de grensligging en de weelderige natuur is er geen gebrek aan bezienswaardigheden of recreatieve mogelijkheden: het natuurpark Hoge Venen Eifel, het bekroonde Vennbahn-fietspad, de Oost-Belgische meren of een breed scala aan recreatieve sporten, zoals klimmen, wandelen of zeilen: er is werkelijk voor elk wat wils.

Ostbelgien is echter ook een groene oase die wordt omringd door bruisende steden als Aken, Luik en Maastricht. De regio wordt dan ook gekenmerkt door charmante contrasten in een bruisend cultuurleven: kermissen, carnaval, kunst en theater, een verscheidenheid die men veeleer in grote steden zou vermoeden.

Ook op gastronomisch gebied maakt Ostbelgien indruk met het beste uit verschillende werelden. Vaak proeft u de culinaire invloeden van de buurlanden. De invloed van de buurlanden en buurregio's speelde altijd al een belangrijke rol. Dit betekent niet alleen dat de Oost-Belgische keuken gevarieerd en divers is, maar ook dat de gastheren en gastvrouwen over een degelijke interculturele bagage beschikken.

Breng ons een bezoekje en ontdek de verscheidenheid aan Oost-Belgische vrijetijdsactiviteiten: of u nu rust zoekt of sportactiviteiten of een gezinsvakantie plant. Hier vindt u het juiste aanbod en de juiste aanbieder voor al uw wensen.